Global Technology Associates, (GTA) kondigt het einde van de levensduur (EOL) voor de GB-250 en GB-250e Firewalls aan.
 
De GB-250-serie, die in 2004 geïntroduceerd werd, heeft een lange levensduur met vele units die nog steeds in het veld staan en bij klanten hun werk doen. De 11 jaar oude hardwaresamenstelling is echter helaas niet meer geschikt om de werking van huidige generatie GB-OS te ondersteunen.
 
Verkoop
Vorig jaar werd de GB250 serie EOS (End of Sales) verklaard en met ingang van 31 december is deze zeer succesvolle firewall serie End Of Life (EOL). De serie is vervangen door de nieuwe GB300 met geweldige specificaties zoals; Gigabit Ethernet, VPN Acceleratie en een krachtige CPU.
 
De verkoop van supportcontracten en abonnementen is per 9 oktober 2015 ook gestaakt. Ook wordt alle ondersteuning / onderhoud en jaarabonnementen voor de GB250(e) niet meer verlengd.
 
Support
Per 9 oktober j.l. zijn ook de supportcontracten en uitbreidingen EOS verklaard. Voor lopende contracten geldt dat de updates nog wel tot de einddatum van het contract beschikbaar blijven.
 
Reparatie
GTA zal op basis van de beschikbaarheid van de reparatie-onderdelen, nog hardware reparatie uitvoeren op de GB250(e) producten. GTA geeft echter geen garantie of de GB250(e) daadwerkelijk kunnen worden gerepareerd.
 
Abonnementen
GTA zal geen bestellingen voor de GB-250(e) na 9 oktober meer accepteren. Klanten met bestaande abonnementen voor de GB-250 serie firewalls zullen updates blijven ontvangen tot de vervaldatum van het abonnement, ook als deze datum na de EOL datum 31 december 2015 ligt.

Interstroom kan de abonnementen daarom niet automatisch meer verlengen zodra de vervaldatum bereikt is. Wel hebben we kunnen bedingen dat tot 30 november 2015 nog verlengingen van supportcontracten geaccepteerd zullen worden.
 
Advies
Ondanks dat de GB250 serie nog steeds in het veld zijn werk doet wordt het niet voor niets EOL verklaard. Het gaat om een beveiligingsoplossing van uw totale netwerk. Netwerkbeveiliging was al belangrijk maar is de laatste jaren alleen maar belangrijker geworden.
 
Wij adviseren dan ook tijdig een offerte op te vragen voor een nieuwe firewall.

Officiële verklaring van GTA