GTA Firewalls Benelux

High Availability

Is uw bedrijf sterk of compleet afhankelijk van de firewall en de functionaliteiten? Kies dan voor een H2A oplossing.

H2A staat voor High Availability waarbij een firewall meervoudig uitgevoerd wordt. Vaak is dat een set van twee firewalls die paralel geconfigureerd zijn. Maar een High Availability set kan ook uit drie of vier firewalls bestaan. GTA biedt de High Availability licentie vanaf de GB820 modellen. 

De High Availability oplossing zorgt voor een fall-back oplossing zodat de continuïteit van uw bedrijfsnetwerk niet in gevaar komt bij een mogelijk wegvallen van de primaire firewall. Elke  firewall in een H2A set heeft dezelfde mogelijkheden en opties die een losse unit ook heeft. Dus het opvangen van VPN verbindingen, Content filtering, Spam/Virus filtering of meerdere internetverbindingen is mogelijk. wij bieden standaard enkele sets aan, maar u bent vrij om deze zelf samen te stellen. 

De investering in een H2A set is snel terugverdient. Neem het volgende voorbeeld:

Een administratiekantoor met 15 werknemers wordt getroffen door een storing waardoor de firewall uitvalt. Het duurt 8 uur voordat de systeembeheerder de firewall vervangen heeft. Hierdoor kunnen de 15 werknemers 8 uur lang niet werken. Bovendien konden afspraken niet negekomen worden en konden geen nieuwe opdrachten aangenomen worden.

De kosten van de uitval zijn daarom minimaal:
15 x 8 = 120 uur verloren tijd!
120 uur x 45 euro per uur = 5.500,00 euro schade!!

Eenmalige investering voor GB820 H2A set: 3.572,00 euro.